Mogu li postaviti pločice i kamen preko podnog grijanja?


,

Kamen preko podnog grijanja

Podovi sa pločicama I kamenom su idealni za korištenje sa sustavom podnog grijanja zbog svoje niske toplinske otpornosti. Visoka toplinska masa kamena I keramičkih pločica znači da su oni posebno pogodni za korištenje I sa električnim I sa hidrauličnim sustavom podnog grijanja.


Brzo vrijeme zagrijavanja

Kako podovi od kamena I pločica imaju tendenciju da imaju dobru toplotnu provodljivost, pod se brzo zagrijava I štedi energiju. Debljina će imati utjecaj na vrijeme zagrijavanja gdje će debljoj pločici trebati malo više vremena da se zagrije u odnosu na tanju pločicu, ali tu nema neke značajne promjene u snazi. Ovisno o veličini sobe I izolaciji, pod se može zagrijati u 10-12 minuta.


Ne samo za kuhinje I kupaonice

Iako nas pločice najčešće asociraju podove u kuhinji I kupaonici, ova površina koja se lako čisti I koja je izdržljiva je odlična za uporabu u drugim prostorijama kao što su hodnici I praonice. Podno grijanje će dodati udobnost I ovim prostorijama a kontrola preko termostata znači da se ugodna temperatura dostiže po želji, bez grijanja prostora I utroška energije kad se prostorija ne koristi.


Instalacija

Prilikom instalacije sustava za grijanje ispod poda sa pločicama ili kamenom, treba se koristiti fleksibilno ljepilo I masa za fugiranje kako bi se omogućilo normalno termalno kretanje. Postoje razni sustavi pogodni za te materijale, od električnih do rješenja na principu vode.

Treba imati na umu medjutim, da ploče izradjene od materijala kao što su pluta ili guma obično nisu pogodne za uporabu s podnim grijanjem.

Povratak na vrh

BRZI UPIT

Please wait whilst your submission is being processed. It could take up to a minute...