Podna izolacija

Zašto izolacija poda?


15 do 20% ukupnog gubitka topline objekta je kroz pod, zato instalacija podne izolacije može smanjiti troškove energije, učiniti dom učinkovitijim, i doprinijeti dužoj trajnosti kuće.


U prošlosti podovi nisu izolovani uz argument da toplina ide na više, tako da bi ljudi trebali koncentrisati svoju energiju u spriječavanju gubitke topline kroz stropove i zidove, jer se to dešava zbog toga što topao zrak ide prema gore kroz kuću. Medjutim, gubitak toplote kroz pod se još uvjek može desiti kad prostor ispod poda nije kontrolisan. Prema tome, zapostavljanje izolacije poda može doprinijeti većim računima za struju jer će sustavi grijanje morati jače da rade da bi održao prostor toplim.

Kako radi izolacija


Izolacija usporava gubitke topline objekta bilo pomoću kabastih laganih materijala bilo pomoću refleksih materijala koji reflektuju toplinu natrag u objekat.


Izolacija je veoma značajan elemenat u toplinskoj izvedbi zgrade, ali nije i jedini. Čak iako je kuća dobro izolovana, toplina i dalje može pobjeći kroz zračne praznine, prozore, rupe u izolaciji, i gradjevinske okvirne elementi kao što je objašnjeno u nastavku. Toplinska izvedba zgrade ovisi o svim elementima izgradnje skupa.


Warmup snabdjeva razne vrste podne izolacije pogodne za upotrebu uz naše sustave za električno podno grijaje. Ako planirate da upotrijebite drugačiju vrstu izolacije molim provjerite da su glavne toplinske karakteristike i kompatibilnost sa podnim grijanjem iste.

Način pregleda
Izolacijske Ploče

Izolacijske ploče

Upotreba toplinske izolacije uz električno podno grijanje značajno smanjuje vrijeme zagrijavanja i troškove rada.

Pogledaj proizvod

Fleksibilna Izolacija

Fleksibilna toplotna izolacija

Fleksibilna toplotna izolacija je tanka izolaciona barijera od polystirena sa učinkovitim zvučnim osobinama koja smanjuje buku

Pogledaj proizvod

Dupla Prekrivka

Dupla prekrivka

Dupla prekrivka je plutajuća podloga za upotrebu ispod završnih podova sa tepihom, vinilom i linoleumom

Pogledaj proizvod

Povratak na vrh

Želite pomoć pri odabiru pravog proizvoda za vas?

BRZI UPIT

Please wait whilst your submission is being processed. It could take up to a minute...